Födelsedag med firande i flera dagar ?>

Födelsedag med firande i flera dagar

Födelsedag med firande i flera dagar, sonen har tur och blir detta år firad i flera dagar!

 

Salladsbuffén

 

Vi började med kalas hemma i fredagskväll. Då bjöd vi på kyckling & fläskfilé som fått ligga i min marinad över natt så de var riktigt möra. Jag stekte dem kvällen före och förvarade i kylen annars hade vi aldrig hunnit få ihop ett kalas efter jobbet. Sedan dukade vi upp en salladsbuffé så fick alla ta det de gillade bäst. Det fanns ägg, avokado, knaperstekt bacon, svamp, passionsfrukt och majs som ju inte är paleo men födelsedagsbarnets favorit så den fick slinka med. Självklart fanns det även en blandsallad med gurka, tomat, rödlök och granatäpple. Min nya favoritsås har som sagt hollandaisesåsen som bas, denna gång lät jag den kallna och tillsatte sedan curry. Det blev lite grynigare konsistens än när jag rört ner det då den varit ljummen och nygjord, men minst lika god ändå ?

Sonen hade ju som sagt beställt en födelsedagstårta han hittat på själv med en botten av kladdig chokladkaka ett täcke av nötglass och till sist en topping av dadelbollar och chokladsås ?

 

Födelsedagstårtan!

 

På lördagsmorgonen väckte vi en till en början sur son 06:30 genom att sjunga för honom.

-Åhh sluta det är lördag jag vill sova, jag fyller inte år idag!

Men då han fick presenten blev han betydligt gladare ?

 

Snabbt åt vi frukost för att sedan sätta oss i bilen och köra mot Örebro och Lost City. Vi hade underbar dag i badlandet med alla rutschkanor, utomhusbad och vildforsen som var favoriten. Vi hade med oss resterna från kalaset till lunch och det smakade lika bra dag 2.

Sonen älskar kött och helst oxfilé så till kvällen letade vi reda på en riktig köttrestaurang  Wild West. När man äter på restaurang får man försöka göra så bra val man kan utifrån förutsättningarna. Mannen valde en kombo med oxfilé och revben som ni ser på bilden, jag nöjde mig med oxfilé.

Tillbehören var grönsakssticks (morot & gurka) coleslaw, dollarchips, majskolv, bearnaise & aioli.

Barnen ville gärna ha efterrätt så vi lät dem göra ett undantag denna dag och det bästa alternativet vi hittade var frukter med en fondue på toblerone. Barnen tyckte detta var magiskt så nu blir det till att experimentera hemma i köket för att göra denna variant i paleo.

När alla var nöjda och vi satt i bilen på väg tillbaka till hotellet började den yngsta sonen må dåligt. Han hade för övrigt ätit mest av sötsakerna, för ung för att själv känna sina begränsningar. Han klagade över magont och sa att han var helt slut, på hotellet la han sig på sängen och däckade direkt. Total sockerkoma, en upplevelse han och syskonen kommer bära med sig. Jag måste tillägga att totalt sett delade barnen på ca 1 dl smält toblerone samt frukterna de doppade. Så det var inte i närheten av de godisskålar de förut ätit på helgerna. Skrämmande att se hur stor effekt sockret faktiskt har på kroppen och hur vana barnen är av det. Jag tycker att det var likvärdigt med en fylla, för efter 30 minuters sömn var han ok igen hade sovit ruset av sig.

Efter en skön hotellnatt var det dags för frukostbuffé med ägg, bacon, frukter och kaffe. Sedan var barnen sugna på gymet och vi var inte sena att hänga på ??️‍♀️

Sedan avslutade vi denna weekend med ett dopp i hotellpoolen ? innan det var dags att åter sätta sig i bilen för en bilfärd hem.

En härlig helg har vi haft men än är inte kalasandet över, för han fyller ju år på tisdag ?