Sommarminnen & brödrecept ?>

Sommarminnen & brödrecept

Sommaren gick fort men var underbar!

Ingen kan väl klaga på vårt sommarväder detta år med en blandning av regn och sol. I västra Sverige där jag bor och tillbringar mina somrar har det mestadels varit soligt och varmt, vilket inneburit många sköna havsbad.

 

Vi har byggt oss ett utekök som vi har lagat all mat på i sommar; kött, kyckling, fisk, heta räkor, wokar och pannkakor. Det är något extra gott med att laga mat utomhus.

 

Förutom sol, bad och mys har vi varit skogen och plockat svamp och äntligen fått gå på livespelningar igen, efter 2 års pandemi.

 

Här kommer ett recept på en ny paleolimpa jag testat, jag åt den med knaperstekt bacon och kantareller.,

  • Recept
  • 2 dl valfria nötter som grovhackas jag använde hasselnöt och mandel.
  • 3 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 5 ägg
  • 1 dl valfri olja

Blanda samman alla ingredienser och grädda i en brödform på 150 grader i ca 50 min.

Jag hoppas att ni njuter av de härliga sensommarkvällarna som vi har kvar innan hösten kommer.