Vår familj

Vår familj och hur ett litet experiment ledde till en stor förändring!

Vår familj består av 2 vuxna och 3 barn som så många andra försöker få vardagslivet att gå ihop. Liksom alla föräldrar så vill vi förstås ge våra barn den bästa starten på livet genom ren och bra mat. Men ju mer livet snurrade på och med barnens många aktiviteter så blev det allt oftare snabba lösningar som fick råda.

Vår vardagsmat bestod i många fall av snabbmat och vi hade även välfyllda skålar med glass på fredagen och godis på lördagen. Vi kände helt klart att vi hamnat i en nedåtgående spiral med dåliga matvanor som ingen mådde bra av.

En dag fick vi nog och la fram ett förslag till barnen om att leva sockerfritt under 30 dagar. Alla tre tyckte det skulle bli spännande och var väldigt taggade inför detta. Sagt och gjort så rensade vi skafferiet och kylskåpet på allt som innehöll tillsatt socker. Huvudsyftet var att ge barnen bättre frukostvanor och bättre alternativ till helgmyset samt att vi som familj skulle hitta en mer hållbar förändring i våra kostvanor. Detta gick över förväntan, alla gillade maten och ingen av barnen frågade efter godis under perioden utan var istället väldigt förväntansfulla på att se vad för gott som dom skulle få istället.

Då Linda på grund av sin tidigare ledvärk och IBS prövat att äta strikt Paleokost så var det inte helt främmande för barnen, läs mer om Lindas resa på sidan ”Lindas Resa”.

Efter en månad åkte hela familjen iväg på en inplanerad weekend, vi hade då bestämt att det skulle ”firas” med vanligt godis. Resultatet blev som tur var inte någon en positiv upplevelse, då alla upplevde illamående, uppsvälldhet och kraftiga humörsvängningar. Bilfärden hem var ingen rolig resa!

Vårt lilla experiment på 3o dagar blev till ett ett gemensamt beslut och som ledde till en bestående förändring både för familjen och för livet.