Frågor & Svar

Frågor & Svar

Jag vill äta vanlig frukost, kan jag det med paleo?

Om du som så många andra är vana vid att äta samma frukost år ut och år in, är det svårt att ändra en sådan vana. De flesta äter yoghurt/fil med en smörgås, ett glas juice och en kopp kaffe/te. Känns det bekant? I mina kostprogram finns bra alternativ på bröd du kan baka så att du kan äta din ”vanliga” smörgås på morgonen mitt förslag är att du väljer att ha mosad avokado på tillsammans med skivat ägg och grönsaker. Juice kan du pressa själv eller hellre äta en riktig frukt skivad över din egengjorda yoghurt som är baserad på avokado. Med en stavmixer behöver det inte ta längre tid att göra i ordning din egen yoghurt än vad det gör att hämta ut den köpta ur kylskåpet. Du kan med fördel göra i ordning den redan kvällen innan eller en god smoothie som du lätt tar med i bilen om du inte har tid att äta hemma.

 

 

Varför har jag ont i magen?

Värk i magen kan bero på så mycket olika saker, men lättaste uteslutningsmetoden enligt mig är att göra en egen kostscanning. Dvs skriv kostdagbok under en vecka, hur äter du skriv upp allt minsta lilla nöt eller chokladbit. Scanna av din lista vad äter du mest av? Är du en människa som över mycket smörgåsar eller pasta? Äter du mycket mejeriprodukter så som yoghurt, ost och mjölk? Småäter du mellan måltiderna? Äter du regelbundet och på fasta tider? Eller nöjer du dig med en kopp kaffe till frukost följt av 5-6 koppar till under dagen för att sedan äta en brakmåltid vid 18.00 gärna med en öl eller ett glas vin?

Känner du igen dig på något av detta? Då kanske det är dags att göra en förändring.

Gluten som det finns mycket av i smörgåsar och pasta är inflammatoriskt liksom socker som finns i det mesta vi äter idag, om vi inte använder oss av rena råvaror och tillagar maten själv. Mejeriprodukter retar tarmen och kan leda till magsmärtor även om du inte är laktosintolerant enligt tester. Är du redo för en förändring? Jag tycker att det bästa är att utesluta allt detta för att rena kroppen och låta inflammationen läka ut. Sedan åter försöka äta någon av dessa produkter igen i liten skala för att hinna känna av hur kroppen mår.

Tycker du att det känns svårt och att du inte vet vart du ska börja finns det mycket information att läsa under de olika flikarna. Gå in under fliken kom igång  för att läsa mer om mina mina olika paketlösningar.