Välkomna hit alla nya följare och hej på er mina trogna följare! ?>

Välkomna hit alla nya följare och hej på er mina trogna följare!

Som ni sett och märkt så blir det allt glesare mellan inläggen men det innebär INTE att Leva sockerfritt lagt ner bara att min tid inte räcker till…

Jag är nu inne på sluttampen på min utbildning så dagar, kvällar och nätter fylls av plugg känns det som men självklart så tillbringar jag tid med min familj och fyller på med ny energi på mina skogspromenader med Svea. Men min nedräkning är påbörjad om 11 veckor tar jag min examen, den 12 januari 2024!

Höst

Hösten är verkligen en vacker och mysig tid, men när varje dag är grå och regnet öser ner då är det lätt att tappa modet och deppa ner sig. Depp för mig innebär en stor trigger för då vill min hjärna fylla upp serotoninnivåerna i kroppen och allra helst med min kropps favoritdopamin socker. Så då gäller det att jag är på min vakt så att det inte spiller över och blir ”tröstätande” varje dag! (Jag är medveten om att jag använder serotonin och dopamin lite slarvigt i min text, naturligtvis finns det mycket mer fakta om hjärnans olika signalsubstanser för den som är intresserad.)

För som jag erkänt tidigare så är jag inte mer än människa, även jag faller för frestelsen ibland. Ju längre jag är ”ren” och fri från socker desto lättare är det för mig att avstå men har jag tillåtit mig ett undantag får jag vara extra vaksam på mig själv så att det inte blir ett undantag till för tätt inpå för då blir det så mycket jobbigare att stå emot. Min räddare i nöden att ha i frysen är mina dadelbollar, recept på dem kommer längst ner i inlägget!

Glädjeämnen i vardagen

Något jag kan göra för att få upp mina nivåer på naturlig väg är att se på gamla foton och filmer på när barnen var små eller semesterminnen vi haft tillsammans då fylls jag av glädje, värme och livslust. Så för att ge er en liten boost, i den grå hösten eller redan vita vintern för er högre upp i Sverige, kommer här ett axplock från vår sommar vilket kanske även ger er tips på utflykter till nästa år.

Sommar i Åsa Sommar i Åsa

Förutom att hänga vid havet i vårt älskade Åsa, så körde vi detta år en roadtrip norröver där första stoppet var Helags fjällstation i Härjedalen. För mig som höjdrädd var det en rejäl utmaning som gjorde att jag nästan ville avbryta när regnet föll och dimman omslöt oss, men vyn när vi väl nått målet och himlen sprack upp gjorde lätt vandringen värt det.

Helags

Svea var hur nöjd som helst under första dagens vandring till toppen som landade på 2,1 mil i varierande terräng med rejäla höjdmeter. När kvällen kom så sov hon gott och vaknade lika pigg dagen efter redo för ytterligare en 1,2 mils vandring tillbaka till bilen. Det är inte alla hundar som suttit på toppen av Helag!

 

Vår roadtrip gick vidare mot Jämtland och Borgvattnet som ligger utanför Östersund. Det var en riktigt charmig liten by som är värd ett besök speciellt om man som jag är intresserad av det övernaturliga, där ligger nämligen Sveriges mest hemsökta hus Borgvattnets prästgård och vandrarhem som drivs av LaxTon Ghost.

Där serveras även deras ”kända Spökvåffla” med grädde och hjortronsylt så där tog jag mig ett undantag, för dig som inte kan eller vill göra som jag så finner du ett paleorecept på våfflor med eller utan ägg här.

Efter detta häftiga besök körde vi not vårt grannland Norge som ju har den mest fantastiska natur, där besökte vi bland annat Trollstigen och Geiranger. På många av de slingriga vägarna gick kor och får lösa som bilisterna fint fick vänta in, även när lammet blev lite hungrigt mitt på vägen.

Norge

Jag hoppas att jag med dessa semesterbilder har fyllt på era ”måbra-konton” och fått er att le en stund, Det kanske även har gett er lite idéer på resmål att besöka, jag har bifogat länkar till vissa av resmålen som vi besökt och övernattat på.

Till sist kommer här receptet på dadelbollar med eller utan nötter. Mitt bästa tips är att rulla dem så pass små att du kan få in en hel i munnen, då är det lättare att nöja sig med en när man öppnar frysen och kan stoppa in den frysta bollen direkt i munnen och sakta låta den smälta. På bilden har jag rullat dem i hackade hasselnötter och kokos och gör jag dem nötfria så rullar jag dem enbart i kokos.

Dadelbollar

 

Är du intresserad av att prova 4 eller 8 veckor med en sockerfri kost så klicka här för mer information.

Tills vi hörs igen så önskar jag er allt gott och glöm inte att ett gott skratt förlänger livet, så tillåt dig själv att skratta högt emellan varven!

Tok-Svea