
Att få ihop den stressiga vardagen med paleo!
Nu är vardagen igång för fullt, att då lyckas äta paleo och inte falla för köpt snabbmat är ett gissel för många!
Planering är A och O i de flestas liv för att få ihop vardagen över huvudtaget. Men att planera in även maten faller tyvärr ofta mellan stolarna.
Så även i vårt hus ?
Jag såg denna snigeln igår och fick mig en tankeställare.
Vi borde göra som sniglarna stanna upp sträcka ut våra tentakler, andas in och andas ut. Krypa in i våra skal en stund och ta oss lite tid att bara vara. Sen kan vi stressa vidare i våra liv.
Igår startade jag upp dagen med en härlig morgonlöpning före frukost när alla andra sov. Det är så skönt när man väl är ute?
Det hårdaste jobbet är att slänga benen över kanten och gå upp ur sängen!
Men det ger mig energi hela dagen och är något jag verkligen bestämt mig för att prioritera.
Jag känner höstförkylningen knacka på dörren och gjorde mig en riktig C-vitamins boost till frukost.
Jag mixade samman avokado, kiwi, grönkål, ingefära, kokosmjölk och lite banan.
Den åt jag med min glutenfria hemmagjorda musli som är baserad på frön, nötter & kokos strikt paleo.
Men den går lika bra att göra utan nötter, jag brukar variera mig lite.
Efter en arbetsdag för oss föräldrar och en hel dag i skolan för barnen är det enda vi vill att slänga oss i soffan.
Men läxor ska göras och tvätthögen bara växer, då barnens aktiviteter upptar de flesta av våra kvällar.
Att då snabbt fixa ihop lite mat känns ibland lättare sagt än gjort!
Igår hade jag 1 timma på mig och som tur var insåg jag detta redan på morgonen och tog fram ett paket fiskfiléer.
Jag gillar ”hopkok” dvs blanda ihop allt till en pytt oavsett proteinkälla.
Jag använder mig ofta av köttfärs ihop med vitkål, kyckling med sötpotatis och fisk med blomkålsris.
Sedan varierar jag det med olika grönsaker och kryddsättningar.
På detta vis blir det en kost enligt paleo som är naturligt glutenfri, du väljer om den ska vara mejerifri. Om du vill ha kokosmjölk, ”vanlig grädde” eller äggröra som binder det samman.
Så igår stekte jag äppelbitar, hackad purjolök i kokosolja. Sedan tillsatte jag kokosmjölk och fryst grönsaksbuljong. Lät det koka upp sedan tillsatte jag vit fisk i bitar. Det fick sjuda samma några minuter sedan smakade jag av med salt, peppar, dill och lite pressad citron. Sist tillsatte jag lite broccoli och skivad tomat, till detta serverade jag blomkålsris.
Att göra ”hopkok” är väldigt tidseffektivt men ger inte så snygga bilder, så ni får använda er fantasi ?
I mina kostprogram får ni både bilder, kompletta menyer med recept och veckoplanering så du slipper tänka själv ?
Läs mer under fliken kom igång på hemsidan!
