
Recept!
Recept på helgens godsaker
Recept delar jag med mig av på hemsidan mellan varven och nu är det dags igen. Denna helg har jag haft tjejträff med tacotema.
Förberedelserna började redan på fredag morgon då jag lade cashewnötter och dadlar i blöt i varsin skål på morgonen, detta var till tårtan. När jag kom hem på fredag eftermiddag så fyllde jag gjutjärnsgrytan med en karréstek och stoppade in i ugnen för ett dygns tillagning av pulled pork. Sedan gjorde jag tårtan och förvarade den i frysen över natten, för att ta ut den i rumstemperatur ca 6 timmar innan servering.
Recepten kommer här:
Pulled pork
Rulla 1,2 kg karréstek i salt, peppar, chiliflakes, paprikakrydda, chilipulver och spiskummin.
Mixa 1 paket krossade tomater med 3 vitlöksklyftor och någon matsked tomatpuré.
Häll mixen över steken i grytan och rör runt så att det kommer överallt. Tillaga med lock på 100 grader i ugn 10-12 timmar, känn med en gaffel när köttet faller isär är det klart. Jag valde att hälla av såsen och enbart använda mig av köttet, men det är en smaksak.
Tacoköttfärs
Stek 1 kg köttfärs med paprikakrydda, spiskummin, chilipulver, salt & peppar.
Salsa
Mixa 1 paket krossade tomater med lök, vitlök, paprika, chilipulver, spiskummin, salt, peppar och valfri mängd chili/peperoni beroende på hur stark du vill ha din salsa.
Guacamole
Mixa avokado, pressad lime och vitlök. Tillsätt kokosmjölk eller en klick Turkisk yoghurt om du vill ha den lenare.
Tomatsallad
Hackade tomater, rödlök, persilja och en skvätt olivolja.
Till detta hade vi en ”vanlig grönsallad” och en latare variant av nachos. Köpta Santa Marias saltade, de består av majsmjöl, solrosolja och salt. Inte den bästa lösningen och inte strikt paleo, men dock fritt från gluten och socker…
Hallontårta
Mixa 3 dl nötter (jag valde mandel,valnöt och hasselnöt), 1 dl kokos, 15 (blötlagda) dadlar, 2 msk kokosolja. Tryck ut smeten i en rund form. Mixa de blötlagda cashewnötterna (jag använde matberedare) med kokosolja, honung, lime och vanilj, tills det blir en slät smet. Smaka av och tillsätt sedan hallonen.
Det var första gången jag gjorde en så kallad rawcake med blötlagda cashewnötter, jag har alltid tänkt att det är för krångligt. Men det var det verkligen inte, supersmidigt med rätt förberedelsetid!
Allt smakade gott och vi hade en trevlig kväll.
Idag har jag haft en toppendag i skogen med Scooby och min dotter, så nu är vi fyllda av ny energi för veckan!