Massage ?>

Massage

En helg fullspäckad med massage!

Jag har så länge jag kan minnas masserat främst min mamma och syster. Mamma mutade mig när jag var liten, 5kr för en massage, en massa pengar tyckte jag då 🙂 Priset höjdes med åren när jag under tonårsperioden helst inte ville umgås med mamma, men självklart ville ha lite extra pengar till helgen. Smart drag av mamma inser jag nu när jag själv är förälder, ett sätt att få lite egentid med sin tonårsdotter.

En period masserade jag mina lagkompisar i fotbollen på cuper då mängden matcher skapade kramp i vaderna, då var det en förälder som lärde upp mig. Jag har under årens lopp masserat vänner, bekanta och kollegor, massagen har liksom följt med mig trots att jag inte haft någon utbildning i ämnet. Så efter att jag utbildat mig till hälsocoach och PT kändes tiden rätt att även hitta en väg att få mina klienter att slappna av. Allt hör ju ihop!

 

Massage

 

Jag hittade Stockholm Massage Academy på nätet och gillade dess koncept, en intensivkurs på en helg följt av hemmapraktik och slutprov via nätet. Det är vad jag gjort denna helg! Jag hade stor nytta av min kunskap om muskler och anatomi, samt att ha masserat mycket genom åren. Det gjorde att jag verkligen kunde fokusera på de grepp Stefan lärde ut och snabbt hitta ett sätt att få dem att fastna i muskelminnet.

Vi har kört 9-17 både lördag och söndag, i ett högt tempo har vi varvat teori med praktik på många olika klienter. En fantastiskt nyttig erfarenhet att både massera många olika kroppar men även att få massage av många olika massörer. För när väl greppen sitter och man har kunskapen om hur de påverkar de olika musklerna så ska man hitta sin egen nisch. Att då att fått känna på olika kroppar, fått feedback samt att själv fått uppleva dessa grepp av olika massörer gör att jag vet både hur jag vill vara och hur jag inte vill vara.

Jag kommer att börja ta emot klienter på elevbehandling omgående så om du är intresserad så maila mig på linda@levasockerfritt.se eller skicka ett meddelande via Facebook.

Sprid gärna ordet till vänner och bekanta i området runt om Borås.