Universeum, mitt bästa utflyktsmål! ?>

Universeum, mitt bästa utflyktsmål!

Utflykt till Universeum!

Vart ska vi åka på utflykt? Någonstans som alla får glädje av oavsett ålder… Mitt tips är utan tvekan Universeum!

Där får du upplevelser för både stora och små. Att på nära håll få se vad som lever i våra svenska vatten, både i sjö och hav. Men även vad som lever i andra vatten. Se fiskar på nära håll allt från små mörtar, till stingrockor och hajar med riktig närkontakt som ni ser.

 

UniverseumUniverseum

 

Att sedan få gå in i regnskogen, uppleva värmen, den fuktiga luften och känna vinddraget av de vackra fåglarna som flyger runt huvudet. Se exotiska fjärilar, färgglada giftgrodor, varaner, ormar till och med en liten alligator det var helt fantastiskt. Att sedan gå in i rummet med farliga djur, glasburar med giftiga spindlar och ormar var läskigt men väldigt spännande tyckte barnen.

 

UniverseumUniverseum

 

På universeum finns givetvis även ett café, restaurang och en butik med souvenirer om du vill köpa något, men vi var aldrig där så tyvärr har jag ingen recension av deras utbud. Vi hade med  oss en kycklingsallad som vi åt i oceanrummet samtidigt som vi kollade på det rofyllda jätteakvariumet med vackra fiskar. Det fanns många platser där man kunde äta medhavd mat/fika på de olika våningsplanen och massor med lekytor för barnen.

https://www.universeum.se/sv/

När man är klar med dessa upplevelser väntat ytterligare 2 våningsplan där man kan uppleva, klämma, känna och leka. Ett helt våningsplan med tema universum och rymden. Uppleva tyngdlöshet, kolla vad man väger på de olika planeterna och mycket, mycket mer.

På nästa våningsplan har de ett kemilabb och olika temaperioder just nu hade de:

Hälsotema!

Vilket givetvis gjorde mig extra glad när vi kom dit. Det fanns en massa matnyttig information på väggarna, roliga tester och övningar för såväl stora som små.

UniverseumUniverseumUniverseumUniverseum

 

Det fanns en klättervägg, en motionscykel som mätte uthållighet, ett chinsräcke där du fick mäta hur länge du kunde hänga, träningsmaskiner, armbrytning, en matta som mätte snabbhet genom att du fick hoppa från olika fyrkanter på tid. Det fanns även ett mysrum där du kunde slappa till ljud från regnskogen och härliga bilder, en data som mätte hur högt du hoppade, ett test där du fick klicka fram vad som innehöll minst socker. Svårare än man kan tro…

 

Socker, universumSocker universeum

 

I kemilabbet är det spännande värre, där får barnen experimentera och uppleva på nära håll, just igår hade de en show med flytande kväve.

 

Universeum

 

Som ni ser har vi haft en späckad lördag som avslutades med ett stämningsfullt besök på kyrkogården. Det är en speciell känsla att gå in på kyrkogårdar, till och med barnen reagerade och sa att de kändes som konstig luft att andas in. Det är vackert och rofyllt, men samtidigt fyllt av vemod vilket jag tror gör att det känns svårt att andas. Så fort vi gick ut från kyrkogården och var på väg till bilen sa barnen, åhh vad skönt det var med riktig luft igen!

 

Alla helgons dag