Tips på utflykter! ?>

Tips på utflykter!

Utflykter!

Utflykter är alltid trevligt att åka på och med barnens stigande åldrar förändras utflyktsmålen. När de var små var det lekplatser som hägrade, nu har de lärt sig uppskatta vacker natur och spännande vandringar.

Texelberget

Texelberget   

Vid Helsjöns folkhögskola utanför Horred i Västra Götaland hittade vi denna trevliga ”bergsbestigning”. Längs vägen fanns det mängder med små grodor som den här orädda grodan som klättrade uppför min sons arm. Några av er kanske sett filmklippet som finns på min Facebooksida och även på instagram.

Vi har även tagit en cykeltur till en annan vik där vi byggde ett högt stentorn som vi sedan kastade ner. Till familjen stora förvåning var det jag som lyckades träffa mitt i prick och få tornet att rasa. Vid den viken fanns det även en brygga med trampolin och en flotte att simma ut till. Så dit har vi åkt fler gånger kul med djupt klart vatten att snorkla i och självklart att hoppa från flotten och träna på att dyka.

Stentorn

Björnbären har börjat mogna och är riktigt söta och goda. Jag hittade en fin buske på en morgonpromenad med Scooby, det smakade fint att toppa paleoyoghurten med till frukost. Men det är ännu godare på en chiapudding, då smaken kommer fram ännu mer. Så dit ska jag och plocka igen, men då ska jag vara bättre förberedd med något att plocka dem i så jag kan frysa in och ha i höst.

Björnbär

Fantastiskt vad vår natur ger oss, trots torkan som råder nu så mognar björnbären. Men de blåbärssnår jag hittade för någon vecka sedan är nu uttorkade och gula, liksom träden. Det är bara att acceptera att oavsett hur mycket jag njuter av sol, värme och stranddagar, så behöver Sverige regn nu…

Frukost på stranden
Frukost på stranden