Höst! ?>

Höst!

Nu är det höst…

Jag vet inte hur det är med er, men för mig gick det väldigt fort. Innan jag visste ordet av var hösten här. Så fort jobbet började så kom regnet…

Det gick inte mer än en halv dag så tänkte jag för mig själv, fy vad tråkigt och kallt det är nu. Men jag bet mig i tungan som tur var och kom till sans innan jag sa det högt. För efter denna sommaren så tycker inte jag att vi får lov att klaga på regnet, vårt land behöver det. För mig är hösten långa promenader i svampskogen, men i år lyser svampen med sin frånvaro av just samma skäl det har varit för torrt.

 

kantarell
Förra årets bild…

 

Men det har inte bara regnat, utan faktiskt varit några väldigt vackra veckor med sol och regn om vart annat. Vissa dagar har mina morgonrundor varit så här vackra.

Morgonrunda

 

Att ställa om till vardag innebär för det flesta av oss en viljeansträngning av rang. Klockan ska ställas, barnen ska tjatas upp ur sina sängar, väskor ska packas och hjärnan ska helt enkelt vakna igen. Rutinerna ska skapas på nytt, våra barn har blivit så pass stora nu att de vänt på dygnet under sommaren. På gott och ont, det har varit väldigt skönt att få sova ut på morgonen men en större kamp nu när vardagen är åter.

GrönkålsfrukostRäksalladKyckling med blomkålsrisVeckomeny

Det samma gäller matvanorna att åter komma igång med matlådor till jobbet och att inte hamna i snabbmatsträsket när vardagsstressen stormar in. När det snabbt ska fixas mat innan barnens aktiviteter och man glömt planera middagen. Jag använder faktiskt själv mina kostprogram för att starta upp rutinerna igen, tycker det är grymt smidigt att plocka fram handlingslistan och veckomenyn på söndagen. För att på så vis flytta råvaror från frysen till kylen och vara redo för att snabbt slänga ihop en middag på 30 minuter efter jobbet. Vill du läsa mer om mina kostprogram med paleo kan du göra det här.

 

Jag hoppas att ni alla haft en skön uppstart på hösten och önskar er en skön vecka. Nu ska jag dyka ner i PT-jobb och skapa träningsprogram till mina 2 klienter.