Att bli sjuk kommer aldrig lämpligt… ?>

Att bli sjuk kommer aldrig lämpligt…

Men jag har inte tid att vara sjuk!

Tidigt imorgon åker jag till Stockholm för en veckas intensiv PT-utbildning, fullspäckad med träning och teori. Så jag kan inte vara sjuk nu!

Ändå vaknade jag med sprängande huvudvärk, skav i halsen och värk i lederna. Alla klassiska symptom som bekräftade den oroskänslan jag hade igår. Då jag hela dagen gick runt och kände mig konstigt varm och kall på samma gång. Så nu laddar jag upp en stor kopp varmt vatten med ingefära och citron och hoppas på ett mirakel under dagen. Utbildningsveckan börjar med teori hela måndagen och halva tisdagen sen kör det fysiska igång. Konditionspasset kommer först på fredag som tur är, så jag har några dagar på mig att friskna till.

Men varför bryter förkylningen ut nu då?

Ja, det säger väl sig självt. Som ni läst i mina tidigare inlägg är ju vardagen igång med allt vad det innebär, fullt ös! Jobb, plugg, träning, PT-klienter och så mina 3 barn…

Denna vecka fick jag dessutom släppa allt och åka in akut med lilla Alice som fått en livmodersinflammation med operation som följd.

Livmodersinflammation

 

Jag tror starkt på sambandet hjärna och kropp, så när jag inte lyssnar på min kropps signaler att stanna upp så gör min kropp det åt mig. Med besked! Dvs kroppen gör så att jag inte kan ignorera mina signaler utan måste krypa ner i soffan under filten med varma koppen och en skön film. Jag vet att jag behöver det, vet hur lätt det är alla falla över på andra sidan och inte orka något alls mer. Jag har haft depression och psykisk ohälsa i min närhet och vet så väl, men ändå bara en sak till sen ska jag stanna upp… kanske…

 

Frukostsmoothie

På bilden gör jag en smoothie med avokado, grönkål, ingefära, citron och lite kokosmjölk. För sötare smak kan man tillsätta lite banan eller honung. På bilden ser du även min fiberbomb som jag alltid startar morgonen med och som gör att magen går som en klocka. 1-2 msk psylliumfrön i vatten som får svälla till en gele. För att riktigt boosta mig med c-vitaminer pressade jag idag även ett glas med clementinjuice. Clementinerna såg inte så roliga ut i fruktkorgen längre och var ganska sura, men som juice gick de lätt ner.

Att dricka varmt vatten med ingefära och citron varje morgon brukar hålla mig frisk, jag brukar även ha riven ingefära i min frukostsmoothie. Men jag har liksom glömt bort det nu med alla annat som snurrar.

Glömt bort det där med att ta hand om mig själv också…

Men nu är det ändring på det för så här ser mitt liv ut den närmsta månaden, så för att hålla måste jag ta hand om mig. När fotbollssäsongen är över för yngsta sonen och min PT-utbildning är till ända, ska jag ta ett djupt andetag och sova en hel helg tror jag.

 

dubbelregnbåge