Andas… ?>

Andas…

Glöm inte att andas!

Mitt liv går just nu på i 180 igen som alltid när allt kör igång. Jag får ofta påminna mig själv om att stanna upp och andas, för när jag tycker något är kul glömmer jag liksom av det. Jag tänker ofta att jag borde gå på yoga, meditation eller något annat som får mig att stanna upp och varva ner. Men jag hinner liksom inte…

Det är inte ok, det vet jag. Man har bara ett liv och en kropp den ska man ta hand om, men det är ju så kul att hitta på saker och engagera sig. Jag har varit halvvägs in i väggen, andra i min närhet har varit helt inne i väggen, långt ner på botten och vänt. Detta har gett mig en föraning om hur det kan vara och framförallt hur viktigt det är att lyssna på sin kropp!

 

Andas med yoga

 

Jag har gjort några tafatta försök med ”prova på yoga”, jag har haft appar med meditation och testat yoga hemma via youtube. Trots att jag ser stora hälsovinster med det är min slutsats, att just nu i livet att jag inte är där. Jag får lyssna på kropp och hitta andra sätt att varva ner.

Under dagen genom att stanna upp, ta 5 djupa andetag och släppa ner axlarna. Genom att gå upp före familjen på morgonen, ge mig ut på joggingtur eller promenad och låta kroppen vakna i lugn och ro. Det samma gäller eftermiddagar och kvällar, jag får ut mer av en långpromenad när tid finns än av att passa tiden och sätta mig i en studio på ett pass.

 

Andas i skogen

Där är jag just nu!

Denna helg har vi verkligen tagit det lugnt, välbehövligt för alla efter första hela veckan i skolan. Just det ytterligare ett sätt för mig att varva ner är att sitta i soffan med hela familjen och kolla på en film. Att få ha alla nära, dela skärm och skratta åt samma saker ger mig oerhört energi. Det har vi gjort både fredag och lördagskväll!

Sen har vi varit i skogen, underbara skogen, jag älskar allt med skogen förutom fästingarna och älgflugorna…

Falska kantareller

Men vart är kantarellerna i år? Det kryllade av falska kantareller på alla våra ”vanliga ställen”, men inte en enda äkta. Däremot hittade vi massor av otroligt fina soppar så som den ståtliga KarlJohan.

KarlJohan Karl Johan

Nu är det dags för ännu i en dag i skolböckerna och fortsätta att läsa om muskelfysiologi!