Adventstid… ?>

Adventstid…

Adventstid äntligen!

Adventstid kom till mitt ensamma hus och sätter i staken ett sparat ljus…

Så mysigt, jag bara älskar denna tid, med alla tända ljus och all förväntan. När vi tog fram alla stakar och satte upp julgardinerna, var jag extremt sugen på att även ta fram granen och alla tomtar. Jag och barnen diskuterade detta och kom fram till att vi håller oss till nästa helg, då går vi all in! Både lördag och söndag har jag väckt barnen lagom till julkalender, med frukosten framdukad på soffbordet. Känslan är magisk för både vuxna och barn, julkalender, brasa och frukost i soffan.

 

adventstid

 

I fredags startade min arbetsdag i kyrkan med treornas ljuståg, en väldigt mysig tradition. Det är roligt att sådana traditioner kan få finnas kvar, att vara i kyrkan ger en högtidlig känsla för barnen oavsett religion.

 

Idag startade jag och äldsta sonen dagen med en härlig promenad på gamla banvallen, när den yngsta tränade fotboll. Scooby var överlycklig och hittade en stor lång pinne han släpade med sig. Vi hittade ett fantastiskt vattenfall mitt i skogen. Jag älskar vatten i alla former,mäktigt att se vattnet forsa fram och ljudet är meditation för mig.

 

adventstid

 

Vi konstaterade idag att det är 12 skoldagar kvar till julavslutningen och 3 veckors härlig ledighet. Man måste bara älska december!

Lyssna gärna på ljudfilerna på Facebook eller instagram.