Semester och lata dagar! ?>

Semester och lata dagar!

Semester med sol & bad!

Semester för mig innebär sol, bad och mycket familjetid, därav mina uteblivna inlägg. Det har varit mycket tv och fotboll, riktigt kul att Sverige kom så långt detta år.

Första veckan med hela familjen i lilla husvagnen är alltid lite turbulent innan alla landat och fått ro.

Blåbär

Vi har hittat en mysig skogspromenad till Scoobys stora glädje, där det också finns mängder med blåbär.  Vilket smakade gott till min favoritfrukost som är paleoyoghurten. Nu i husvagnen gör jag basen enbart genom att mixa avokado och banan, hemma brukar jag tillsätta lite kokosmjölk. Sedan smaksätter jag med olika frukter och bär, blåbären gav den en härlig färg. Men lite skivat äpple med kanel är också gott, liksom jordgubbar, hallon eller nektarin jag tar vad jag har hemma.

recept

 

Vi har avklarat den årliga minigolfturneringen, där äldsta sonen snart är ikapp oss. Mannen vann, sedan kom jag och tätt därefter äldsta sonen, så nästa år har jag antagligen ingen chans. Att han växt om mig upptäckte vi i maj och med den tillväxtspurten han har just nu så är han nog lika lång som sin pappa till vintern.

minigolf

 

Det har blivit många dagar på stranden, med näsan i böckerna där jag läst om muskelfibriller, myosiner, aktiner, motoriska enheter, pulszoner och en massa annat. Försökt utläsa mina kladdiga anteckningar från senaste träffen. Spännande men vissa dagar har jag svårare att koncentrera mig så det är tur att jag har till oktober på mig…

PT plugg

Att hitta motivation att träna under semestern är inte det lättaste. Jag älskar sommar och sol, men när det är så varmt att det är svårt att få luft klockan 8.00 på morgonen så känns löparturen ganska motig även för mig. Jag som mest tränar hemma, genom styrketräning och löparturer har denna sommar hittat friskis och svettis sommargympa. Fantastiskt skönt att bara få följa med gruppen och att någon annan säger till mig vad jag ska göra.

Jag blir så inspirerad av alla dessa människor, vilken blandning, allt från småbarnsföräldrar som har barnen med sig till äldre människor. Jag blev extra imponerad av en äldre man i onsdags, han var nog närmare 80 år och hade heltäckande kläder i värmen. Koordinationen satt väl inte riktigt men han var glad och deltog så gott han kunde, efteråt såg jag honom gå till sin bil med en kvinna. Det gör mig så glad, tänk så många som idag säger jag orkar inte eller som tränar enbart för att bli ”snyggare”. Denna man tränade för livet för att orka leva och hålla sig frisk, någon att tänka på för alla ungdomar idag…

Sommargympa

Friskis och Svettis erbjuder gratis utomhusgympa lite överallt i Sverige under sommaren, så gå in och sök efter det där du tillbringar din sommar. All träning är bättre än ingen träning!

 

Njut nu av sommaren och varandra!

sommarkväll