
Recept på rabarberpaj!
Som utlovat kommer här receptet på rabarberpajen som är sockerfri, glutenfri och fri från mejeriprodukter!
Jag gjorde 3 små minipajer så receptet är baserat på det.
Rör samman:
1dl mandelmjöl, 1/2dl kokosmjöl,
1 ägg
Tillsätt sedan 1 krm bikarbonat, en nypa salt och lite kanel.
Degen blir som en halvkladdig boll, tryck ut ett tunt lager i en pajform som du smort med kokosolja.
Skär rabarbern i tunna skivor och fördela på botten, ringla över honung och vaniljpulver.
Jag har testat 2 olika varianter med eller utan äggstanning.
Vill du göra med äggstanning på så behöver den gräddas ca 30 minuter på 200 grader. Äggstanning gör du genom att vispa/röra ihop 1 ägg med 1 msk kokosmjölk och lite vaniljpulver. Oavsett variant så toppa med kokos och ev hackade nötter. Väljer du att inte ha äggstanning behöver den bara grädda i 20 minuter på 200 grader, det är den varianten som är på bilden i förra inlägget!
Hoppas det smakar?