Vad ger dig energi? ?>

Vad ger dig energi?

Hur fyller du på med energi?

Energi känns som en bristvara i dagens samhälle, något vi alla ständigt söker mer av… Men har du funderat på vad du ska ha din energi till och vart den tar vägen?

Jag har själv försökt att för egen del reda ut vart den tar vägen, vad som slukar min energi. På samma vis har jag även försökt att se vad som ger mig energi, vad som fyller på mina depåer.

Marstrands havshotell

Förra helgen var jag och mannen iväg på Marstrands havshotell över helgen. Där fick vi möjlighet att prata till punkt utan att bli störda av barn, hundar och alla vardagsmåsten. Det fanns ett härligt spa med pooler och olika typer av bastu. Vår favorit blev helt klart bastuflotten, den var förankrad i bryggan och gungade behagligt. Där satt vi länge och njöt vi varvade bastun med svalkande bad i havet, 15 grader var det. På bastutaket fanns en liten terass, men trots att solen sken på oss var det lite för kallt för att sitta där någon längre stund. På kvällen åt vi en härlig skaldjursbuffe’ på Ottos restaurang, med räkor, havskräftor och musslor.

Avkopplande havsbastu

Det var en fantastisk och välbehövlig helg!

Men det fungerar ju inte att alltid åka iväg, det måste ju finnas tid för återhämtning och energipåfyllning på hemmafronten med.

Jag får bland annat energi av att vara med mina barn och att tillbringa tid i skogen med hundarna.

Att träna är något som jag upptäckt på senare år ger mig energi, vilket jag aldrig trodde om mig själv. Denna veckan var ett lysande exempel på just detta. Jag hade en ganska tuff och lång dag i måndags, jag kom hem vid 19.00 och ville egentligen bara lägga mig direkt. Men jag tog mig i kragen och hoppade i löparkläderna, efter några minuter började det ösregna och jag övervägde att vända hem igen. Som tur var lyssnade jag på min kloka sida denna gång och fortsatte springa! Väl hemma var jag åter avspänd och den varma duschen var helt ljuvlig. Under löparturen hann jag bearbeta alla känslor från dagen och lämna dem bakom mig för att istället orka ägna mig åt familjen på ett bra sätt.

Avkopplande löpartur

Hela veckan har följt samma tempo, med jobb hela dagarna och möten varje kväll. Suck ingen önskvärd vecka men så är det ibland för oss alla, som tur är tycker jag det går i perioder. Barnen har fått stå tillbaka denna veckan och jag har inte varit den närvarande mamman jag önskar vara. Därför var det extra härligt att starta upp helgen med en bowlingmatch, dottern var på kalas så det var jag och mina grabbar. Till äldsta sonens stora glädje vann han för första gången över pappa, även om pappan inte riktigt håller med om detta…

Avkoppling med bowling

Under helgen har jag inventerat bland vinterkläderna och konstaterat att vi behöver komplettera med lite inköp, så det fick fylla lördagen.

Jag har just startat upp min söndag med en löpartur i månens sken, inför denna heldag i fotbollens tecken när yngste sonen ska spela Borås Arena cup!

Avkopplande löpning i månens sken