Sportlov med barnen ?>

Sportlov med barnen

Sportlov med barnen och ledig tid hemma är en lyx jag lätt kunnat vänja mig vid!

Ja, att ha förmånen att kunna vara hemma med barnen en hel vecka är något jag värderar högt och njuter av. Jag är väl en av få som verkligen hade kunnat vara hemma på heltid utan att bli rastlös det minsta. Tänk att kunna laga en massa mat, baka, träna, tillbringa tid i skogen med hundarna och vara hemma när barnen kommer hem från skolan…

Så jag njuter verkligen av en extra vecka hemma att ha tid att fylla frysen med mat och bakverk. Hinna sitta ner och bara vara, prata med barnen utan tjat om läxläsning, sitta och rita tillsammans och spela spel. Härligt!

 

”Livsnjutaren Alice”

 

Jag har även haft tid att plugga och påbörjat inläsningen för min nästa träff på Lillsved. Då kommer fokus ligga på kost och näringslära som ligger mig varmt om hjärtat, så jag ser verkligen fram emot den träffen. Vårt hemarbete kommer att handla om vitaminer, mineraler och dieter. Min grupp ska fördjupa oss i 5:2 dieten, intressant att lära mer om periodisk fasta och dess för och nackdelar. I mitt enskilda arbete blev jag tilldelad vitamin C så det håller jag just på och läser in mig på. Men något jag redan upptäckt är att den är svår att lida brist på för mig i alla fall, då det finns gott om den i frukt och grönt.

Jag har äntligen testat att göra fruktremmar och de blev riktigt goda, men det tog en evighet att göra!

 

 

Jag gjorde 2 olika varianter jag mixade 2 dl hallon med 1/3 dels banan och 2 kiwi med 1/3 dels banan. Sedan smetade jag ut det i ett ganska tunt lager på ett bakplåtspapper och stoppade in det i ugnen på 50 grader. Jag lät det stå i 24 timmar sedan lirkade jag loss det och vände på ”kakan” då den inte var helt torr på hallondelen. Jag lät det sedan vara inne i ca 2 timmar till innan jag tog ut och skar remsor av det.

Men de blev faktist riktigt goda, kiwin blev inte fullt lika vackert grön efter den torktiden. Men syrligast och godast enligt mig. barnen älskade hallonremmarna! Jag har förvarat dem i en glasburk med lock, de är lite sega men vad gör det 😉

 

 

Vi har haft underbart väder med sol och klarblå himmel så vid 2 tillfällen har vi gett oss ut i skogen och grillat. Vi har använt tändstålet vi köpte som souvenir då vi var i Vilhelmina med ett renhorn som skaft. Alla våra barn har gått på ”ur & skur fritids” och lärt sig hantera kniv och eld, så det var en lätt match för dem att göra eld. Så där fick jag sitta som en stolt och imponerad mamma, som inte lyckades hur många gånger jag än försökte med tändstålet. Ena dagen tog vi med korv och grillade till lunch, den andra gången bara vi myste och grillade lite banan och äpplen. Som enligt barnen smakade precis som äppelpaj, så nästa gång ska vi även ta med kanel.

 

 

Vi har även hunnit med att fira alla hjärtans dag.

 

 

Detta år kom min man hem med helt fantastiska rosor till min stora glädje. Vägen till kvinnans hjärta går igenom blommor eller vad säger ni tjejer? Om jag vänder på det och säger att vägen till mannens hjärta går igenom magen, håller ni med om det? Denna maträtt hade jag och barnen förberett under dagen då mannen var på jobbet. Oxrullader i bacon med rotfrukter i ugn, han blev mycket nöjd då det är en av hans favoriträtter ur min paleo kokbok.

 

 

Efter middagen tog vi vuxna en skön bastu och barnen badade badkar, innan det var dags för efterrätten!  Oj, oj,oj säger jag bara vilket mästerverk, ljuvliga smaker av hallon i mängder på en nötig botten. Lite finjusteringar återstår sedan ska jag nog kunna bjuda på receptet här.

 

 

Snart är denna veckan slut bara en dag återstår innan helgen, så jag önskar en redan nu en härlig sådan. Jag hoppas på sol och härligt vinterväder så att även mannen får vara med oss ute och grilla.