PT-vecka! ?>

PT-vecka!

Ännu en PT-vecka till ända!

Efter denna PT-vecka är jag nu halvvägs genom utbildningen. Det är så roligt och lärorikt. Denna vecka var fokus på kost, styrketräning i gym och konditionsträning, mina favoriter. Om första träffen kändes tung med mycket teori med nötning av anatomi, så var denna det motsatta.

 

PT-vecka

 

Det var mycket praktisk tid i gymet där vi fick gå igenom grundrörelser och basövningar i alla olika rörelseplan. Vi fick även göra hållningsanalyser och tester för att på bästa sätt kunna lägga upp individuella pass till kommande klienter. Att själv bli scannad och analyserad är väldigt nyttigt, det ger en bra förberedelse för hur klienten kan komma uppleva det. För mig var det vissa uppvaknanden åt det positiva hållet, jag trodde jag hade usel hållning med det hade jag inte. På samma sätt som jag lyckades lyfta betydligt tyngre vikter än vad jag vågat prova på innan.

 

 

Jag tror lätt det blir så, när vi sitter hemma på vår kammare och dömer oss själva betydligt hårdare än vad vi behöver.

Vi fick även en läxa till nästa gång, att ha en egen klient som vi ska göra allt detta på, samt träna med vid 12 tillfällen. Vi ska göra analyser och tester samt föra loggbok för både oss själva och klienten. Det ska bli superkul!

Min klient kommer för ett första möte redan nu på torsdag, då ska vi gå igenom hens behov och önskningar. Göra analyser och diskutera förutsättningarna för klienten, för att sedan skapa ett individuellt schema. Just min klient vill även ha en kostanalys till min stora glädje.

Nu laddar jag för en sista vecka på jobbet, sedan går även jag på sommarlov!