Pocherat ägg ?>

Pocherat ägg

Lyxig helgfrukost

Jag har turen att ha en son som är väldigt intresserad av mat, matlagning och nya recept. Han kollar ständigt på matlagningsprogram på ipaden, favoritkocken är Gordon Ramsay. Vilket även innebär att han är den enda i familjen som har brittisk accent på sin engelska.

I förra vecka gjorde han klart för mig att han ville bjuda mig på frukost men att han kanske behövde pappas hjälp då det var ett nytt recept. Så i torsdags åkte vi och handlade ingredienserna, apelsiner, avokado, ägg och jordgubbar. Spännande blandning tänkte jag för mig själv…

 

Pocherat ägg

Nypressad apelsinjuice,  jordgubbar och pocherat ägg på en bädd av avokado serverat på en skiva paleobröd,

Här kommer sonens recept:

Fyll en gryta med vatten låt det börja sjuda men inte koka, tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en skål, vispa vattnet i grytan så att det blir en virvel i vattnet. Häll försiktigt ner ägget i vattnet låt det sjuda i 5 minuter lyft upp ägget och lägg det försiktigt i kallt vatten så att tillagningen avstannar och ättikan sköljs av.  Ta försiktigt bort de lösa äggvitetrådarna som inte fastnat ägget och servera på en bädd av skivad eller mosad avokado.

Jag är lyckligt lottad att få bli bjuden på hotellfrukost hemma i mitt eget kök.