Recept på paleosemlor! ?>

Recept på paleosemlor!

Paleosemlor går det verkligen att göra?

Jag vågade prova och det gick riktigt bra, gott blev det också tyckte familjen. Jag bakade redan idag, så vi tjuvstartade fettisdagen som är på tisdag.

Paleoreceptet kommer här:

Först vispade jag 3 äggvitor med 1/2 msk honung till hårt skum. Sedan rörde jag ner 3 dl mjöl, hälften hasselnötsmjöl och hälften mandelmjöl, 1 tsk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljpulver. Jag formade 5 bollar med händerna och gräddade dessa i 20 minuter på 150 grader. Jag skar av ett lock och gröpte ur, fyllde med en blandning av mosad banan och mandelsmör. Sist en klick grädde och på med locket. Tyvärr hade jag inte ”rätt sorts” kokosmjölk hemma så grädden blev lite rinnig. Santa Marias extra creamy är den kokosmjölk jag använder till allt utom just grädde. På Willys har deras egna märke Garant en kokosgrädde som det blir grymt bra konsistens på. Men jag har lite svårt för den smaken, det blir någon slags bismak trots att jag tillsätter vanilj tycker jag.

 

Vår i luften
 Vår i luften

Vilken helg vi haft med underbar sol som gav en känsla av att våren faktiskt är i antågande. Efter fotbollsträningen i lördags lunchade vi ute med grillad korv. Äntligen fick även pappa se hur duktiga barnen var på att göra eld med tändstålet. Härligt att kunna sitta ute med en kopp kaffe i handen och känna solen värma. Samtidigt höra barnen leta pinnar i skogen för att tälja till grillspett. De börjar bli stora nu och mer självständiga vilket ger en ny möjlighet i stillhet för oss vuxna.

Vad har helgen mer bjudit på, jo mat såklart som alltid lite gott kött till helgen. Då jag för det mesta äter sallader till lunch så passar jag på att njuta av kött och kyckling på helgerna.

Denna helg blev det ugnsgrillade kycklinglår i fredags med enbart sallad som tillbehör och currydressing. I lördags blev det stekt entrecote med sötpotatisskivor, paleobearnaise och lite grönt.

 

Ugnsgrillade kycklinglår

 

Stekt entrecote med paleobearnaise

Jag testade att göra en egen semifreddo med den kokosgrädden jag skrev om tidigare, det blev smaskigt värre. Givetvis paleo utan socker och mejeri. I fredags testade vi en hallonvariant och i lördags en med hasselnötter och kakao. Men lördagens missade jag fota då det var mitt i melodifestivalen.

"paleo semifreddo"

Nu väntar ännu en vecka med jobb, skola och aktiviteter.