En helg med tjejträff hos mig! ?>

En helg med tjejträff hos mig!

En helg med tjejträff hos mig!

Som alltid går en helg alldeles för fort, men vissa går snabbare än andra eller hur?

Denna helg har jag haft tjejträff hemma hos mig. Det är alltid lika kul att träffas, även fast vi inte längre vill kännas vid hur många år vi faktiskt känt varann… Vi har hängt ihop sedan högstadiet och hur många år sedan var det då…. Hmmm

Vi bor nästan alla kvar i Västra götaland, en bor i Halland och en bor ända uppe i Dalarna. Så av naturliga skäl så är ”Dalkullan” inte med så ofta, men denna gång hade vi tur! Då de haft sportlov i Dalarna var hon på besök hos sin föräldrar och kunde komma. Vi andra ses ungefär varannan månad, men henne har vi inte träffat på över ett år. Så det var mycket att ta igen, men ändå en härlig känsla av närhet. Trots avståndet och det faktum att vi sällan ses känns allt snabbt som förut, skönt med äkta vänner.

Att bjuda hem vänner är något jag tycker mycket om, Vid det här laget är alla vana vid att det hos mig serveras sockerfritt och paleo. Men det är ändå lika kul att visa dem gamla smaker med paleorecept. Att det går att äta ”vanlig” mat ändå 😉

Jag bjöd denna afton på en salladsbuffé.

Helg med kycklingsallad

Jag hade fullt upp med att umgås igår, så jag missade helt att fota. Därför får ni hålla tillgodo med en bild av dagens lunch med resterna från igår. Jag hade gjort en sallad med mixade salladssorter, gurka, tomat, paprika, rödlök och granatäpple. Ägg, avokado, grillad kyckling och stekt bacon vid sidan om. En av vännerna är vegan så henne serverade jag Paulúns supermix med råris, linser, böner och annat proteinrikt. Jag hade gjort 3 olika dressingar alla med en bas av äggula och smaklös kokosolja. En smaksatte jag med pressad vitlök, en med curry och en med dragon. Det blev väldigt gott och till och med lite över, så jag får lyxlunch till jobbet imorgon.

 

Helg med fluffig efterrätt

Till efterrätt hade dottern bakat kladdiga chokladmuffins i 2 olika storlekar, helt själv. De serverade jag med hallon och ”fluff”. Fluffet gör jag genom att först vispa äggvitor med lite honung så att det blir till hårt skum. Sedan blandar jag ihop det med vispad kokosgrädde och lite vanilj. Det blir riktigt gott!

 

 

 

Tiden går fort och vi blev sittandes långt framåt natten, pratade och knaprade på blandade nötter. Nu hoppas jag att det inte dröjer för länge tills vi ses igen.