När barnen får välja… ?>

När barnen får välja…

Denna helg har barnen fått välja mat och godsaker i från min kokbok med paleorecept.

De fick välja ut en sak var, det blev följande: Favoritpannkakor med jordgubbar och bananglass, fruktfat, chokladmuffins med nötglass och stekt kött med sötpotatis pommes och egen bearnaisesås.

Massa gott med andra ord!

Vi startade upp helgen med fredagsmys vilket i vår familj betyder äta vid stora bordet med tända ljus och speciella fintallrikar och glas med fot. Min kalla sås är verkligen en favorit för oss den går att förändra och smaksätta i all oändlighet och barnen tycker att denna bearnaise är mycket godare än den klassiska.

Stekt kött med pommes på sötpotatis & palsternacka

 

Enligt barnens önskan blev det en smaskig efterrätt innan vi landade i soffan framför fångarna på fortet. Vi föräldrar är ju uppväxta med denna programserie och därför aningens trötta på Gundes glada tillrop ”7 nycklar” men för barnen är det väldigt spännande!

Chokladmuffins med nötglass, chokladsås och hackade macadamianötter

 

Lördagen startades upp med pannkaksfrukost med frukt bär och bananglass. Bananglassen ger en lyxig hotellfrukostkänsla trots att det bara är mixade frysta bananer. På förmiddagen hade den yngsta sonen fotbollsträning och då passade jag på att ta med Scooby ut på en härlig promenad i snön.

 

Hotellfrukost hemma!

 

Som jag skrivit förut tar jag inspiration från allt jag ser och läser på tv och i sociala medier, denna helg testade jag en ny tonfiskröra som var riktigt god. Mannen som inte gillar avokado annat än i smoothies och yoghurt blev även han glatt överraskade av hur god denna var. Jag mixade 1 avokado med 1 msk citronsaft och några skivor jalapeno, sedan rörde jag i en burk tonfisk (i vatten), hackad röd paprika och rödlök samt salt och peppar. Jag ugnsbakade sötpotatis och toppade med denna röran, ljuvligt!

 

Bakad sötpotatis med tonfiskröra

 

Söndagen bjuder på underbart väder så vi börjar med att ta med hela familjen ut i skogen, där barnen får leka kurragömma med hundarna. Vi ska även hinna med lite läxläsning och styrketräning under dagen. Så att vi är ordentligt laddade för en ny vecka där vardagen nu kör igång på riktigt med skola, jobb och alla barnens aktiviteter.

Scooby älskar snö!