Ljuset är äntligen här! ?>

Ljuset är äntligen här!

Ljuset är äntligen här och vårkänslorna spirar för fullt!

Äntligen vågar jag på allvar tro att ljuset är här för att stanna. Mars är en riktigt lurig månad, ena dagen njuter du av vårsol, för att nästa dag behöva skrapa rutorna på bilen.

 

Allt på en gång

 

Denna bilden tog sonen förra helgen när vi åkte hem från Göteborg. Alla väder på en och samma gång, först trodde vi att det brann då himlen var så mörk. Sedan började det plötsligt snöa för att sedan ösregna, men innan vi var framme i Borås så sken solen igen! Riktigt marsväder.

I måndags var det vårdagsjämning och till helgen vrider vi fram klockan till sommartid. Redan nu känner man våren i luften, idag har fåglarna kvittrat som galningar och solen värmt skönt. När jag kom hem efter kvällspromenaden med hundarna vid 19.00 började det skymma och om en vecka är det ljust till 20.00.

 

Ljuset är här med porlande bäckar Ljus, sol och värme

 

Med ljuset ökar suget efter träning och ge sig ut i skog och mark tycker i alla fall jag. Mina joggingturer på morgonen går mycket lättare nu när det är barmark ute. Jag upplever att jag blivit snabbare och att min kontinuitet med löpningen gett resultat. Sedan november har jag varit konsekvent och sprungit måndag, onsdag och fredag morgon. Hur trött jag än varit har jag gett mig ut, vissa dagar har det blivit mer gå än joggning men jag har gjort det! 30 minuter av fysisk aktivitet. Jag har äntligen upplevt den där sköna känslan av hur tröttheten vänt till energi och verkligen uppskattat denna start på dagen.

 

Krokusen kikar fram

 

Sedan januari har jag coachat sonen i att börja styrketräna en win/win för oss båda, då jag givetvis passat på att träna med. Jag vet inte hur ni fungerar men jag gör oftast så att jag sätter barnens behov före mina egna… Vilket är en av anledningarna till att jag tränar så fruktansvärt tidigt för då kan inget hindra mig. Så den där styrketräningen som jag så väl behöver och tycker mycket om blir tyvärr oftast bortprioriterad.

 

Kettlebell

 

Men nu har det blivit ändring på det, vi har styrketränat 1 till 2 gånger i veckan och det har gett resultat både psykiskt och fysiskt! Vid träning frisätts det endorfiner och när jag nu fått denna dos 5 dagar i veckan kan ni själva tänka er hur bra jag mått. För att inte tala om känslan av träningsvärk som är ljuvlig om du frågar mig.

Glöm nu inte att det är våffeldagen på lördag, kika in på länken Paleorecept på våfflor där hittar du recept på våfflor som passar alla oavsett allergi! Ha en skön helg och njut av solen.

VåffleldagenPåskliljor