Välkommen höst ?>

Välkommen höst

September=höst

Efter en magisk sommar är nu hösten officiellt här enligt mig, för nu är campingsäsongen slut. Vi har denna sista helg i vårt sommarparadis packat ihop förtältet och tagit årets sista havsbad.

 

sommarens sista dopp

 

Det brukar vara en känsla av vemod när denna tid kommer men i år känner jag mig redo för hösten och klar med sommaren. Jag har haft en fantastisk sommar på så många vis och har så mycket kul att se fram emot under det kommande året.

Tack vare alla massagekunder jag haft under sommaren så kommer jag under hösten att gå ännu en utbildning med mer fördjupande behandlande massage. Där ska jag få lära mig manuell undersökning av ryggraden, behandling av akuta ryggskott samt smärtlindrande massage för diagnoser som ME och Fibromyalgi. Då det är en högaktuell målgrupp i samhället så känns det riktigt spännande och intressant.

Stort tack alla sommarkunder för att ni gett mig denna möjlighet, vi ses nästa sommar!

Massage

 

Hösten har verkligen rivstartat med en ny härlig klass som jag nu håller på och lär känna, spännande, utmanande och riktigt roligt! Som tur är har jag fantastiska och stöttande kollegor runt om mig som haft eleverna tidigare, guld värt.

Massagen fortsätter jag med även hemma, på tisdagar och onsdagar tar jag emot kunder. Hur hinner du, hur orkar du frågar omgivningen. Men det är just det som gör att jag orkar. Massagen ger även mig oerhört mycket, jag stannar upp, är i nuet och får själv en avkoppling i att ge massage. Så även om det i kalendern ser mycket ut så ger massagen mig en stund till eftertanke som jag inte ger mig själv annars.

Det är så viktigt med helheten att få lagom dos av allt.

Träning, kost, sömn och avkoppling är viktiga hörnstenar i vårt välmående. Vissa perioder i livet är det svårt att få till det livspusslet, men det gäller att se till helheten och försöka göra val som ger dig detta. För min del har min egen träning blivit lidande en tid och därför valde jag att hoppa på en challenge hemma nu i höst. 2 gånger i veckan åker jag iväg på utomhuspass med den egna kroppen som redskap. Det kanske låter konstigt när jag själv höll i sådana pass under våren. Men det var just vad jag behövde nu, åka iväg till ett pass och att någon annan säger åt mig vad jag ska göra. För att kunna prioritera mig själv och bara göra.

Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det och detta fungerar för mig just nu.

Nu ser jag framemot en höst med skogspromenader, helger framför brasan och mycket mycket mer.

 

svamp