Mitt nya liv ?>

Mitt nya liv

Student på heltid

Efter att ha arbetat heltid i över 20 år, samtidigt som jag läst kurser och utbildat mig inom hälsa, kost och massage kom jag till den punkten då jag kände att det var dags för en förändring. Jag har under de senaste 6 åren arbetat inom skolans värld och kommit till insikt med att det är lärare jag ska bli. Jag har nu valt att studera på heltid med lån och allt för kunna fokusera på studierna och ändå ha tid för både fritid och min familj. Studierna är intressanta och det känns helt rätt, men jag skulle ljuga om jag sa att det känns lätt. Det är mycket litteratur som ska läsas, ord och begrepp som ska brytas ner och förstås, men jag kommer väl snart in i det hoppas jag.

En stor fördel med att läsa på heltid och dessutom på distans är min frihet. Jag har några seminarium per vecka att förhålla mig till övrig tid förfogar jag själv över. Jag kan nu åter börja varje dag med att träna OCH gå ut med Svea på en rejäl promenad. Vilket känns fantastiskt då jag under förra året tvingades välja och då prioritera Sveas promenader på bekostnad av träningen. Det känns så skönt att få rutin på träningen igen även om men de första passen var tuffa, man tappar muskelstyrka fort, men som tur är hittar kroppen tillbaka ganska snabbt.

 

En annan fin sak med distansstudier är att jag kan göra dem vart jag vill. Mestadels hemma såklart då jag vill vara med familjen. Men som den här veckan då barnen varit hemma sjuka har det varit svårt att få den studieron jag behöver. Att då ha möjligheten att åka till stugan och vara där med Svea och plugga i lugn och ro känns lyxigt! Jag kan laga mat när jag är hungrig och välja en enkel smoothie utan att behöva ta hänsyn till vad familjen kan tänkas vilja ha för dagen.

Dagens lunchsmoothie bestod av: Avokado, mango, banan, ägg och kokosmjölk.

Jag kan när helst jag vill gå ner till havet för att tanka kraft och energi, med denna utsikt som kan jag aldrig se mig mätt på, blir lika uppfylld varje gång!