Halvvägs till sommaren ?>

Halvvägs till sommaren

Våren kommer nu!

Äntligen är ljuset tillbaka och fåglarna kvittrar glatt, både på morgonpromenaden och kvällspromenaden, i vilket fall i den ändan av Sverige där jag bor. Jag bor i Västra Götaland och har min stuga i Halland och varje vecka slås jag av hur olika dessa två platser är klimatmässigt. Tidigare år då vi haft husvagn har vi upplevt det under sommarhalvåret, men detta år även nu under vintertid. Jag har tillbringat mer tid där nu då jag skrivit på en examinationsuppgift och haft härligt vårväder där solen värmt gott. Men så fort jag åkt hemåt har graderna sjunkit och det har legat snö på marken. Igår när jag var ute på promenad visade sig naturen från sina vackraste sida även här hemma. Solen sken och vårtecknen var tydliga, på en sida där solen legat på var det sol och på andra sidan låg snön fortfarande kvar, starka kontraster mellan vinter och vår.

 

Det senaste halvåret har jag av olika anledningar legat lågt med min träning och slarvat med kosten, något min kropp inte uppskattat alls. Jag har haft mer ont i kroppen och mått sämre generellt, men nu är det dags att ta tag i det. På gårdagens promenad fick jag lite feeling och joggade en bit. Det var tungt såklart men gav mig ändå den där sköna känslan efteråt, så idag ska jag ge mig ut igen. Jag startar långsamt utan krav på tid eller distans, planen är alltid en promenad med inslag av löpning på så vis blir det alltid en lyckad stund utan krav på prestation.

Förra helgen hade jag en riktig ”feel-good” helg, efter 2 år av pandemi kan vi ju nu äntligen få socialisera oss igen. Jag bjöd ner mina barndomsvänner till stugan för en hel helg med mys, god mat, bastu med havsbad och promenader. Så underbart och energipåfyllande!

 

Tips på goda tapas som är paleovänliga, är heta räkor stekta i olja med persilja, chilipulver, vitlök och tomatpure för den som önskar. Baconlindade dadlar, oliver, fröknäcke och en massa god färsk frukt såklart.

Jag behövde verkligen den helgen för att åter orka stoppa huvudet i skolboken, en del av denna veckas uppdrag bestod av att skriva ett referat från denna väldigt tjocka bok. Men det går så otroligt fort, jag är snart halvvägs igenom min första termin och kommande vecka blir det uppladdning inför de första kursernas examination och tenta. Ser fram emot att få åka till Falun och träffa mina klasskamrater som jag ser på skärmen varannan vecka och att få träffa och bo hos en gammal studiekamrat från PT-utbildningen på Lillsved.

 

Med denna fantastiska solnedgång och min älskade Svea önskar jag er en skön vecka.