3 månader in på 2020 ?>

3 månader in på 2020

Avstämning…

Nu har det gått 3 månader in på nya året och tiden flyger iväg. Ljuset och våren kommer snart, det känns i luften och hörs på fåglarnas kvitter.

Ni kanske undrar hur det gått för mig med mina nyårslöften och svaret är ganska bra faktiskt. Visst finns det fortfarande stress i mitt liv men mitt förhållningssätt till det har ändrats.

Det här är några prioriteringar jag gjort för att få ner stressen.

Jag har de senaste veckorna bytt ut min morgonpromenad mot en stilla stund i soffan med en kopp te. Det var svårmotiverat till en början, den effektiva sidan i mig har ju lite svårt att sitta still. Jag fick brottats med tankar som varför ska jag sitta här när jag kunde plockat ner tvätten istället osv…

meditation

Men jag har bestämt mig för att jag behöver det. Sitta en stund och bara vara i nuet, fånga upp mig själv innan dagens alla sysslor tar vid. Jag lyssnar oftast på lugn musik eller guidad meditation, vissa dagar går det inte alls då tar tankarna över. Men det får vara ok, jag kan inte prestera hela tiden. Jag har gett mig den stunden och upplever faktiskt att jag har lättare att ta situationer av stress under dagen.

Jag är ”good enough” är mitt mantra…

Jag håller igång min PT-small group på 2 gånger i veckan. På måndagar är vi inomhus och kör funktionell styrka, på torsdagar är vi utomhus och kör löpteknik och kondition.

intervaller

Dessa två tillfällen per vecka fyller mig med oerhört mycket energi. Dels får jag viss träning själv men även av att se mina härliga deltagares utveckling och glädje.

Jag fortsätter att massera vissa kvällar i veckan och på uppdrag. Denna lördagen tillbringade jag i ett lägenhetshus för 55+. Att få ge dessa fina människor lite avslappning och beröring gör mig så glad. De är så tacksamma och fina att massera. Hårt arbetande kvinnor som nu blivit pensionärer och en gång/ månad unnar sig lite lyx i form av massage. 55+ hus är verkligen något jag vill bo på när den tiden kommer. De har hobbyrum, bastu och gemensamma ytor underbart för de som kanske blivit ensamma kvar när partnern gått bort.

Men idag på internationella kvinnodagen har jag gjort som kvinnor gjorde förr, stått vid spisen hela dagen lång 😉 Men jag gillar ju att laga mat och baka så för mig är det avkoppling. Veta att det finns lagad mat färdig i kylen för barnen att värma ger mig ro i vardagen så även det minskar min stress.

Nästa helg ska jag på tjejhelg till Tjörn det ska bli riktigt kul. Så idag passade jag även på att baka lite paleogott att ta med då. Det blev en chokladtårta, dadelbollar och chokladdoppade cookie-dough bollar.

Paleogott

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen i soffan med familjen!