Ett hälsosammare 2020 ?>

Ett hälsosammare 2020

Det är skönt att ha lämnat 2019 och tagit ett kliv in i 2020. Min känsla av det nya året är att det kommer att bli så mycket bättre, jag hoppas verkligen att det slår in.

Jag har detta år påbörjat en reningsprocess.

Kaffe

Mitt första beslut var att sluta med kaffe. Jag har under de senaste åren upplevt sömnsvårigheter de gånger jag druckit en kopp senare än 14.00. Jag har legat sömnlös fram till 04.00 ibland senare, klarvaken i skallen…

Te

Nu har det gått 2 veckor utan kaffe, första vecka kände jag av huvudvärk men andra veckan upplevde jag det motsatta och var mycket piggare. Jag har ersatt kaffet med te, green chai-te till frukost, någon sorts yogite under dagen och bedtime-te till kvällen.

Goldenmilk

Goldenmilk

Jag har äntligen fått tummen ur och gjort goldenmilk, jag fick ett recept av en god vän och gjorde en burk med pasta som jag förvarar i kylen. Jag startar varje morgon med en 1dl varm kokosmjölk och 1 tsk pasta, det känns som att kroppen mår bra av detta. Innehållet är antiinflammatoriskt och har gjort gott för mina leder.

 

 

Träning

Efter att under hösten försakat mig själv på många vis framförallt vad gäller träningen är jag igång igen. Sedan 2 veckor tillbaka har jag åter startat dagen med en promenad på mellan 20-40 minuter. Förra veckan körde mina PT-smallgroups igång och det var så roligt. Måndagens pass består av funktionell styrka, torsdagens löpteknik och kondition.

Godsaker

Igår gjorde vi chokladmuffins med kokosglass till lördagsmys. Jag hade missat att ställa in glassmaskinen i frysen så gjorde en snabbversion och det fungerade bra. Jag blandade samman kokosmjölk med vanilj och honung i en plastpåse knöt en knut och stoppade in i frysen efter en knapp timma var glassen klar. Det gick inte att skopa glassen så jag bröt den i bitar istället men det blev gott ändå.

Godsaker

Jag har fortsatt stor stress runt om mig, situationen kring pappa är ännu  inte löst. Men jag mår så mycket bättre i kroppen, jag har inte känt av magkatarr alls under dessa veckor. Genom att prioritera mig själv och göra val som gynnar min hälsa känner jag mig. mer energifylld än på länge.

Jag önskar er en skön vecka.

Receptet på goldenmilk-pastaGoldenmilk

  • 3 dl vatten
  • 1 dl gurkmeja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk himalayan salt
  • 1/2 dl kokosolja.

 

 

Koka upp vatten tillsammans med gurkmeja låt puttra i ca 5 min. Tillsätt övriga kryddor och koka ytterligare några minuter. Ta av grytan och låt svalna lite rör sedan ner kokosoljan. Lägg i en burk och förvara i kylskåp, den håller ca 3 veckor. Vill du ha det sötare så tillsätt lite honung vid servering.