Vardagsmat… ?>

Vardagsmat…

Livspusslet kräver snabba lösningar på vardagsmat!

Ja som ni märkt har det varit tyst här på sidan och det ber jag om ursäkt för. Men mitt liv går just nu på i ett rasande tempo där jag helt enkelt inte haft tid att skriva. Jag är inne på min sista vecka med de elever jag följt i ett år. Så det är fullt upp med avslut och överlämningar till kommande lärare för att ge alla rätt förutsättningar för ännu ett lyckat läsår.

Samtidigt med det så har jag min utbildning på distans som har sin andra träff nästa vecka. Vilket jag längtar till samtidigt som jag är lite orolig att jag inte hunnit med allt jag skulle gjort inför denna träff…

Bortsett från jobb och utbildning så har jag en familj som kräver sitt. Med aktiviteter som ska köras till, seriematcher och cuper.

Tro nu inte att jag klagar för jag älskar allt detta, men just nu är det lite maxat minst sagt!

Så hur får jag då ihop livet med kost och träning kan väl kännas som en relevant fråga i sammanhanget eftersom det är något jag brinner för och förespråkar.

Det bli mycket ”good enough” tänk på den fronten just nu.

 

Livspusslet

 

Att vara nöjd med de aktiviteter som blir av, en tidig löpartur innan familjen vaknat, ett nedskalat MAQ pass där jag kör rörelseträning för hela kroppen. Några pass styrketräning har jag fått till men inte långa pass max 20 min. Självklart vill jag mer och visst känns det ibland meningslöst och kort, men det är en tanke jag fått arbeta bort. All träning är bättre än ingen träning, det bygger inte stora muskler eller maxar några personbästa men det är träning som gör att min kropp orkar och mår bra.

Jag har samma tänk vad det gäller maten, satsar på storkok och snabblösningar. Mat som inte ger några snygga bilder att lägga upp men som fungerar och smakar gott.

Jag kör enkelspårigt och enformigt mellan varven, tar fram kyckling och går all in i köket för att skapa lunch och middagslådor för veckan. Strimlar och steker kyckling i olika stekpannor. Slänger ner champinjoner, purjolök och vitlök i den ena och riven sötpotatis, gul lök och paprika i den andra. Champinjonpannan får uppvispat ägg med kokosmjölk på sig och in i ugnen för att skapa en omelett. Den andra fräser jag runt till sötpotatisen mjuknat och vips är pyttipannan färdig. Kyckling och bacon blir en matig lunchsallad tillsammans med ägg och grönt.

Till frukost blir det smoothies och chiapudding jag gör oftast en större laddning som håller sig  i kylen i några dagar. Så har jag mellanmålet klart med om tiden inte räcker till på eftermiddagen.

Men snart är sommarlovet här, då äntligen ska jag andas och laga mat i lugn och ro. Förhoppningvis få ligga på stranden och läsa spännande litteratur från min utbildning.

 

Livspusslet