Det blir inte alltid som… ?>

Det blir inte alltid som…

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Det blir inte alltid som man tänkt sig, den meningen kan nog alla identifiera sig med. Man har en plan, men så kommer något emellan som gör att ändrar eller skjuter upp sin grundplan. Eller hur?

Förra helgen var vår plan att ställa upp vår husvagn, sätta upp förtältet, ta ner 5 träd och klyva upp till ved. Verkligheten: Husvagnen kom på plats, men inte förtältet, pga vinden. Vi tog ner 1 träd och klyvde upp det, men inte 5 träd pga motorsågen som krånglade …

Vad blev vår lösning?

Träden får vi ta en annan helg och antagligen flytta någon annan plan vi har. Gällande förtältet så åkte vi ner på måndagskvällen och satte upp det, då var det vindstilla. Men på måndagar har barnen egentligen taekwondo, så då fick de hoppa över sin träning…

 

Äntligen en känsla av att sommaren närmar sig

 

Kom till sak nu, vad vill jag egentligen säga med allt detta?

Jo jag vill säga att livet faktiskt ser ut så här för ganska många av oss, vilket gör att vi sällan kommer igång med det där vi ska göra nästa vecka. Att starta ditt nya liv, äta nyttigt och börja träna!
För just den veckan då allt skulle ske blir du hembjuden på middag till en bekant, du kanske måste jobba över eller så blir du sjuk…

Så vad gör du då? Skjuter upp det till nästa dag och sen nästa igen…

Lev här och nu!

Ta till vara på dagen och våga tro att det mesta löser sig trots allt.

Gör de förändringar du vill nu inte sen. Har du tid att träna idag så gör det, vänta inte på den där kontinuiteten för den kommer inte av sig själv. Har du inte tid vid nästa tillfälle så har du inte det, men allt är bättre än inget. Vill du läsa mer om alla fördelar fysisk aktivitet ger dig, så klicka på denna länk.

På samma vis kan du tänka med kosten, gör det du kan och ta en dag i taget. För min del fungerar kosten tack vare mina veckomatsedlar. Med dem vet jag alltid vad jag ska laga och tar fram det dagen innan. Självklart händer saker i mitt liv med som gör att jag inte kan följa mina middagsplaner, men det blir lättare att undvika och falla för frestelser på detta sätt.

Träning har den senaste tiden fått stå tillbaka för min del, barnens aktiviteter och jobbet har gått före. Jag har fått känna mig nöjd med de tillfällen som givits och prioriterat min sömn före morgonträningen, vilket annars är den tid som passar mig bäst. Men nu är ljuset tillbaka och med den kommer mer energi hoppas jag, för jag saknar den sköna känslan som morgonträningen ger mig.

Ha en härlig söndag och ta tillvara på dig själv!

 

Nyckelpiga
Årets första nyckelpiga