PT-vecka ?>

PT-vecka

Första PT-veckan avklarad!

Min första PT-vecka av 4 är nu till ända och vilken vecka. Fylld av kunskap och inspiration är jag nu laddad för 6 veckors hemstudier innan nästa träff. Under veckan har vi varvat teori med praktik på ett bra sätt vilket. Hur skelett samverkar med muskler och fästen för att sedan kunna utföra rörelser i komplex rörelseträning klargjorde verkligen hur allt hör ihop. Varför man har svårt för vissa rörelser och hur man ska arbeta för att klara dessa. Jag är mer praktiskt lagd så denna typ av inlärning passar mig perfekt!

 

 

Att träffa nya människor med olika bakgrund och livserfarenheter men med samma intresse och mål är oerhört inspirerande. Sammansättningen av vår klass känns jättebra, vi har alla något att bidra med. Vi är allt från före detta elitidrottare och aktivt tävlande till som de själva säger ”glada motionärer” som vill utvecklas och lära mer. Många som idag är aktiva instruktörer i olika former allt från yoga, friidrott, gym och redskapsgymnastik till motocross och barnidrott, en spännande blandning människor.

I PT-utbildningen ingår även HLR och PRICE. Vi har fått öva på att linda fötter med tryckförband, utföra hjärt och lungräddning på dockor, samt en grundgenomgång av hjärtstartare. Det kändes riktigt bra att även fräscha upp de kunskaperna och inse att mycket av det jag tidigare lärt mig sitter kvar.

 

 

Självklart ingår kostlära i denna PT-utbildning och vid första tillfället hade vi en lektion i detta. Där vi diskuterade just vad samhället ger för bild av kost idag. Varje dag kommer en ny trend vi uppmanas följa som den bästa någonsin. Som ni ser på bilden ovan, de säger… Detta ämne ligger mig varmt om hjärtat så jag längtar till nästa träff då vi ska grotta ner oss mer i detta.

Vad är diet och vad är en livsstil?

Det var lektioner från morgon till kväll och inte mycket ork över till annat än skolarbete, men några promenader i den vackra miljön hann jag med för att rensa hjärnan.

 

 

Nu åter till vardagen med familj, jobb, träning och hemstudier!