Nya recept ?>

Nya recept

Recept blev helgens projekt!

Ja då var vi hemma i kalla Sverige och Thailandresan känns redan som en dröm, tur att vi har bildbevis 😉Thailand

Hemresan var tung med förseningar och annat som hände på vägen, vilket resulterade i att vi kom hem måndag morgon 06.00. Vilket gav oss 2 timmars sömn innan vi åkte till jobbet, inte den mest högpresterande dagen om man säger så. Men barnen som sovit hela resan, både på flyget och i bilen hem från Arlanda var pigga och glada. För att se det från den positiva sidan så kom vi snabbt in i svensk tid, då vi sov riktigt gott natten till tisdagen.

Vi kom snabbt igång med vardag och allt känns som vanligt igen, jobb och skola är igång. Mannen blev liggande i feber några dagar och jag trodde jag klarat mig, men i lördagskväll var det min tur. Som tur var hade vi inte mycket planerat för denna helg, så jag passade på att ta det lugnt, kolla film och provbaka lite recept.

Det vimlar av recept att ta inspiration från och just fröknäcke har blivit en fluga oavsett vilken typ av kost man väljer att äta. Jag har själv testat många olika under åren och inte direkt fastnat för något förrän nu. Så här kommer min version av fröknäcke:

Knäckebröd

  • 1dl solrosfrön
  • 1dl pumpafrön
  • 1dl sesamfrön
  • 1dl linfrö
  • 1/2dl chiafrön
  • 1/2dl psylliummjöl
  • 1/2dl olja (vegetabilisk smaklös)
  • 3dl ljummet vatten

Rör samman alla ingredienser börja med de torra, låt svälla en stund.

Bred ut på ett bakplåtspapper, lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och kavla på bakplåtspappret så att smeten blir tillräckligt tunn. Det översta bakplåtspappret tar du bort innan gräddning. Om du använder hela satsen till en långpanna blir de lite tjockare, så om du föredrar tunna knäckebröd dela upp smeten på 2 plåtar eller halvera receptet.

Grädda på 150 grader ca 30 minuter, ta ut plåten och skär rutor, grädda sedan ytterligare 30 minuter. Den sista stunden kan du höja till 200 grader, men ha koll så att det inte bränner. Ta ut plåten låt svalna lite vänd sedan på knäckebröden och låt dem stå inne på eftervärme, med ugnsluckan lite öppen tills de känns tillräckligt knapriga.

Fröknäcke

Hoppas du tycker om dem!