Vad är din plan till lycka? ?>

Vad är din plan till lycka?

Vad ger dig lycka nästa år?

Ett nytt år ligger framför oss med oskrivna blad. Flödet dränks av tacksamma och lyckliga bilder över året som gått. Sociala medier överhopar oss med tips och råd för att få vårt bästa 2019.

  • Ständigt denna jakt på lycka och fullkomlighet, finns den?
  • Blir vi någonsin nöjda, vill vi bli nöjda eller vill vi alltid sträva mot något annat?
  • Det någon uppfattar som den ultimata lyckan kanske inte alls är din bild av lycka.

Dalai Lama citat:

”Så länge man saknar den inre diciplin som ger sinnesfrid kan de yttre tillgångarna och villkoren, hur bra de än är, aldrig ge den känsla av glädje och lycka som man söker. Om man å andra sidan har denna egenskap, denna sinnesfrid, en viss grad av inre stabilitet, är det fortfarande möjligt att leva glad och lycklig även om man saknar olika yttre faktorer som man normalt skulle betrakta som nödvändiga förutsättningar för lycka.”

Som 20-åring var min högsta önskan att få bli mamma och bilda familj. Jag trivdes på mitt jobb och med att vara hemma. Mina vänner reste jorden runt, pluggande på högskolan för att få en utbildning och bli något.

Jag fick ständigt frågan: Vad ska du bli då?

Jag var nöjd med det liv jag hade, men omgivningens behov av förändring gjorde att jag ifrågasatte mig själv. Vilket gjorde att jag inte längre kände mig lika nöjd, snarare som svarta fåret som inte följde flocken.

40 år gammal har jag nu min familj, jag har tillbringat mycket tid hemma med mina barn precis som jag önskat. Vi har prioriterat i livet för att låta barnen vara hemma längre och sedan även vara kortare tid på fritids. Även under denna tid blev jag ifrågasatt, blir du inte trött på att vara hemma?

Nej, det var de lyckligaste åren i mitt liv ❤️

Men allteftersom barnen växer så ändras förutsättningarna. Jag insåg att jag behövde en förändring, sa upp mig från fast anställning och trygghet. För att testa ett nytt jobb, började läsa kurser inom hälsa & livsstil sedan även PT. Jag följer mina drömmar, för nu är det rätt tid för mig.

Lycka

Vi reser med familjen och det kostar betydligt mycket mer än vad det gjort om jag backpackat ensam. Men jag får dela denna upplevelse med dem jag älskar mest!

Så vad vill jag komma till med denna långa livshistoria. Jo lita på din instinkt, följ ditt hjärta och gör det som känns rätt för dig.

Ingen annan än du vet vad som gör dig lycklig.

Följ din dröm

Dalai Lama citat:

” Vi behöver inte mer pengar, vi behöver inte större framgång eller berömmelse, vi behöver inte en perfekt figur eller ens den perfekta partnern – just nu, i detta ögonblick, har vi ett psyke, vilket är den enda grundutrustningen vi behöver för att nå fullkomlig lycka”