Har du pollenallergi? ?>

Har du pollenallergi?

Pollenallergi!

Nu är pollensäsongen i full gång och apotekens diskar ekar tomma. Vårdcentralerna vill inte längre göra tester för att utreda vad du är allergisk mot, utan rekommenderar dig att köpa receptfria allergitabletter. Det är inte farligt, testa dig fram för att själv utesluta vad du reagerar på sa de till min man. Men vad värre är att de sa likadant då våra barn började reagera med allergisnuva för några år sedan!

Köpa och ge barnen receptfria allergitabletter från mars-juli???

Fast jag egentligen inte vet vad de reagerar på? Det hade ju känts bättre att veta och på så vis kunna ge dem under en kortare period. Men då ska visst kroppen lagra in de aktiva ämnena i kroppen och därför behöver vi äta under en längre tid i förebyggande syfte. Jag gillar inte alls detta, men vad gör man när näsan och ögonen rinner och det är svårt att andas i juni. Jo börjar ge dem allergimedicin…

Jag har varit allergisk sedan barnsben och därför fått genomgå det klassiska pricktestet och vet vad jag reagerar på. Men sedan jag bytte till paleokost så har min allergi nästan helt försvunnit. Så nu behöver jag bara ta en tablett vid enstaka tillfällen då jag vet att jag utsätts för till exempel katter, eller på midsommar då något blommar som jag reagerar på. Men att inte behöva äta i förebyggande syfte som läkarna rekommenderar är väldigt skönt. Då jag känner ett motstånd till att stoppa i mig en massa piller.
Att allergierna ökar i vårt samhälle kan vi väl alla enas om, men vad det beror på debatteras mellan varven.

Jag kan inte komma med någon forskningsrapport, bara utgå från mig själv…

Sedan jag bytte kost är min allergi mot pollen, gräs, katter och damm nästintill obefintlig. På samma vis som mina tarmar läkt och jag inte längre reagerar med akut magknip vid intag av gluten. Min eksem som jag haft sedan jag var barn är borta och alla krämer ett minne blott!

Jag har fått många reaktioner från kunder som vittnar om samma upplevelse, så jag vet att jag inte är ensam.

Att läka kroppen inifrån tar tid och jag kan inte utlova några mirakel, men det kan vara värt ett försök. För på samma vis som man förbereder och förebygger kroppen med hjälp av piller, så kan du redan nu förebygga och hjälpa din kropp att klara nästa pollensäsong.

Jag hoppas ändå att alla njuter av den vackra natur vi har nu när allt blommar, här är en bild från min joggingtur denna morgon. Ljuvliga vitsippor och soluppgången som lyser på en spegelblank sjö!

 

pollen